Uitleg CO2 Neutraal

Geplaatst op 17/03/2020 door Jack

The Highland Challenge Drives CO2 Neutral.

De wereld is in beweging. De natuur is in beweging. Zo ook The Highland Challenge. In de prachtige natuur van Schotland. We bezoeken met onze teams de meest bijzondere plekken en laten iedereen die het wil zien, meegenieten via social media en RTL7.

Als organisatie van The Highland Challenge willen we dan ook graag een bijdrage leveren aan de bescherming van onze natuur. De eerste stap is The Highland Challenge CO2 neutraal te maken. Niet volgend jaar, maar per direct. Met gepaste trots mogen wij dan ook melden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Beautifulcups en haar Rainforest Projects. The Highland rijdt per 2021 volledig CO2 neutraal!

Hoe doe we dat?

Door onze jarenlange ervaring, 2021 jaar wordt ons 20e jubileumjaar, hebben we aardig wat data kunnen verzamelen over onze teams, de auto’s die meerijden en de gereden kilometers. Per tourrit berekenen wij de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten. We houden onder andere rekening met de type auto’s, het aantal gereden kilometers, het gemiddeld verbruik én tellen daar nog eens 20% extra bij bovenop. De uitkomst hiervan is een CO2 tonnage die we gaan compenseren.

Deze CO2 compensatie vindt plaats door middel van onze samenwerking met BeautifulCups en haar Rainforest Projects. BeautifulCups maakt voor The Highland Challenge speciale koffiebekers die als totaalconcept bijdraagt aan duurzame ontwikkelingen, waaronder CO2 compensatie, wereldwijd. Vervolgens investeren wij als organisatie extra in de Rainforest Projects, een initiatief van BeautifulCups. Door onder andere bomen aan te laten planten in haar Rainforest projecten in Tanzania en Sumatra compenseren wij de uitstoot van The Highland Challenge. Door middel van deze samenwerking proberen wij net dat kleine beetje extra te creëren, bij de teams en alle mensen die meekijken en meeleven met onze tourrit via Social Media en RTL7.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.beautifulcups.com, www.rainforestprojects.org en www.highland-challenge.nl

Advertentie