Jurering

Vaak een lastig iets om uit te leggen, maar we proberen het!

Men kan op twee manieren punten verdienen en wel op tijd en op afstand.

PUNTEN OP BASIS VAN TIJD: Elke etappe kan bestaan uit een aantal deeletappes.

· Bij grove overschrijding van de maximum snelheid (>30 km) volgt direct uitsluiting voor de hele etappe en 0 punten.

· Bij extreem slecht weer (te bepalen door de organisatie), wordt de ideale tijd aangepast. Alle deelnemers worden daarvan op de hoogte gebracht.

· Nadat het laatste team een checkpoint gepasseerd is, wordt de ideale tijd vermeld op onze website en worden de behaalde punten vermeld in het (tussen)klassement


PUNTEN OP BASIS VAN AFSTAND:

Ideale tijd is bijvoorbeeld 3 uur en 30 minuten

5 minuten voorbij de ideale tijd levert 500-5= 495 punten op

5 minuten te vroeg x factor 2 =10 strafpunten

10 minuten van de ideale tijd levert 500-10= 490 punten op

Daarnaast blijft het klassement voor de minste gereden kilometers van kracht. Dit klassement geldt ook per deeletappe. Het team dat de deeletappe aflegt in de minste kilometers krijgt het maximale aantal punten (500).

De punten voor de tijd en voor de afgelegde kilometers worden bij elkaar opgeteld om het dagklassement en uiteindelijk het eindklassement te bepalen.

Onderstaand voorbeeld is de gereden afstand van 3 teams tijdens een deeletappe:

Aan de hand van het voorbeeld heeft Team C de kortste afstand gereden en behaalt de optimale score van punten. Per te veel gereden km wordt er een punt afgetrokken, dus;

Team A heeft 500-1 = en Team B heeft 500-6 =

Elk team krijgt in de gehele Arctic Challenge toe gewezen. De joker kun je inzetten bij aanvang van een (deel)etappe, dus niet achteraf! Het is dus aan jullie om een inschatting te maken of jullie in de komende (deel)etappe goed genoeg zullen zijn om alle punten te verdubbelen. Houd met het inzetten van de Joker rekening met weersomstandigheden, afstanden, vermoeidheid andere teams. De Joker zorgt er voor dat jullie punten worden verdubbeld en meegenomen alleen in het totaal klassement. (dus niet in de etappe zelf)

Kies dus verstandig een etappe waarvan jullie overtuigd zijn, dat jullie het dichtst bij de ideale tijd en / of afstand zullen zitten.

Voorbeeld:

Team A: (deel)etappe zonder Joker: 1000 punten. Etappe met Joker: 2000 punten

Team B: (deel)etappe zonder Joker: 840 punten. Etappe met Joker 1680 punten

Advertentie